ABOUT

  • LinkedIn Social Icon
IMG_20200920_142206_900.jpg

Nίκη Μαρτιμιανάκη (Bsc, Cert, Msc)​, mBANT, mCHNC

Διατροφολόγoς με εξειδίκευση στη Θεραπευτική και  μετεκπαίδευση στην Αθλητική Διατροφολογία & Ολική Φυτοφαγία (επαγγελματική έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο).

Η Νίκη Μαρτιμιανάκη είναι άριστη πτυχιούχος διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Νορθούμπρια, Νιούκασλ (B.Sc Human Nutrition), έχει πραγματοποίησει μετα-πτυχιακές σπουδές (PgD) πάνω στη Θεραπευτική Διατροφολογία στο University of Worcester, όπου τώρα ολοκληρώνει τις σπουδές της με την διατέλεση της μεταπτυχιακής της εργασίας πάνω στους στους vegan αθλητές για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου. Είναι μέλος του British Association for Lifestyle Medicine and Nutrition (BANT) , του CHNC (Complementary  and Natural Healthcare Council - my registration number  CNHC5033- ) και των Plant Based Health Professionals, UK. Έχει μετεκπαιδευτεί στην ολική φυτοφαγία από το Πανεπιστήμιο του Winchester  καθώς και στην Λειτουργική Αθλητική Διατροφολογία από το Centre for Integrative Sports Nutrition (ongoing), ένα accredited course από το British Association of Sport and Exercise Sciences  και το  British Association for  Lifestyle Medicine and Nutrition. Στο ΗΒ μπορείτε να με βρείτε στη πρώτη vegan γενετική εταιρεία VOJO. Διατηρεί συνεχής μετεκπαίδευση πάνω στην ολική φυτοφαγία, το Lifestyle medicine και την θεραπευτική Διατροφολογία. 

 

Με ειδίκευση στη θεραπευτική διατροφολογία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ενδοκρινολογικές διαταραχές στο γυναικείο και ανδρικό οργανισμό, τις ιδιαίτερες ανάγκες αθλητών, τις πεπτικές διαταραχές, το στρες, τη γενετική, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τη θεραπευτική αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών μέσω της ολικής φυτοφαγίας.
 

Περαιτέρω ασχολίες:

Λίγα Λόγια για εμένα:

Η ενασχόληση μου με την ολική φυτοφαγία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών μέσω μιας προσωπικής περιπέτειας με την υγεία μου. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών ήμουν αθλήτρια πυγμαχίας όπου και αγωνιζόμουν για την ομάδα του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια προετοιμάσιας για την αγωνιστική υπέφερα ρίξη πρόσθιου χιαστού και ρίξη εσω πλάγιου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Μένοντας εκτός αγωνιστικής πλέον, ήρθαν στην επιφάνεια η διάγνωση ινομυαλγίας και οστεοαρθρίτιδας με έντονα αρθριτικά προβλήματα, καθώς και η εντερική διαπερατότητα λόγω έντονου στρες. Για περίπου ένα χρόνο λόγω χαμηλού ανοσοποιητικού συστήματος αντιμέτωπισα λοίμωξη αναπνευστικού, concurrent UTIs, περιστεφανίτιδα, ενώ έχοντας διαγνωστεί με πολυκυστικές ωοθήκες από εφηβική ηλικία, ο έμμηνος κύκλος μου είχε γινει ανυπόφορος. Λόγω περιστεφανίτιδας ακολούθησα αντιβιοτική αγωγή  η οποία χειροτέρεψε την εντερική μου πάθηση αλλά και υγεία. Αυτό με ανάγκασε να μείνω εκτός εργασιακών καθηκόντων αλλά και επηρέασε τις σπουδές μου. 

Εκείνη τη περίοδο ξεκίνησα να διαβάζω για την ολική φυτοφαγία και πιο συγκεκριμένα ένα εύρος επιστημονικών ερευνών που είχαν δημοσιευτεί πάνω στα οφέλη της στην υγεία. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών μου παρακολούθησα σεμινάρια, συνέδρια και webinars στην WFPB αλλά και ασχολήθηκα με vegan αθλητές πυγμαχίας. Κατάφερα με γνώμονα τα επιστημονικά εφόδια να βάλω σε ύφεση την ινομυαλγία αλλά και μετά από χρόνια να διαχειριστώ τις πολυκυστικές μου ωοθήκες. Μετά από 2,5 χρόνια επέστρεψα δυναμικά στην άσκηση. Αν και δεν ασχολούμαι πλέον σε αγωνιστικό επίπεδο με τη πυγμαχία, περιορίζομαι στη ποδηλασία, στο spinning και στις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Με γνώμονα αυτό, οι μεταπτυχιακές μου σπουδές έχουν επικεντρωθεί στη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενειών όπως ινομυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, κατάθλιψη, ψωρίαση, και τις πολυκυστικές ωοθήκες μέσω της ολικής φυτοφαγίας  αλλά και το ρόλο της ολικής φυτοφαγίας στον έμμηνο κύκλο, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, την εμμηνόπαυση και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών. Συνοπτικά όλη η ερευνητική μου αναδεικνύει έμπρακτα και έντονα το ρόλο των φυτικών τροφίμων στην ανθρώπινη υγεία, και αυτό επαληθεύεται διαρκώς μέσα από peer-reviewed papers που δημοσιεύονται καθημερινά.

Το plantbasedntgr ήρθε ως φιλοδοξία για την άμεση διάδοση των οφελών της ολικής φυτοφαγίας στην Ελλάδα μέσω evidence-based research. Παρ' όλο που δε κατοικώ Ελλάδα, φιλοδοξώ στην άμεση διάδοση και εφοδιασμό με όλες τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις πάνω στην αυστηρή φυτοφαγία στα ελληνικά εδάφη.

Οι υπηρεσίες μου για την Ελλάδα προσφέρονται μέσω Google Hangout | Skype | Viber. Δεν διαθέτω γραφείο Ελλάδα. Δουλέυω προφέροντας υπηρεσίες μέσω διαδικτύου. 

Μπορείτε να υποστηρίξετε την δουλειά μου κάνοντας ένα donate, να γίνετε πάτρονας ή την χρήση κωδικών για προΐοντα που χρησιμοποιώ και συστήνω.