Γνωριμία

Καλως όρισες στο Plants First Ethos, την πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα E-learning για την vegan διατροφή, την vegan φιλοσοφία και την θεραπευτική φυτοφαγία.

Μαρτιμιανάκη Νίκη
Διατροφολόγος - Διατροφική Θεραπεύτρια , mBANT (UK) | Χανιά | Ηνωμένο Βασίλειο

Η Μαρτιμιανάκη Νίκη, είναι Διατροφολόγος - Διατροφική Θεραπεύτρια εξειδικεύμενη στην θεραπευτική διατροφολογία και στην Φυτοφαγία, προσεγγίζοντας τον οργανισμό ολιστικά χρησιμοποιώντας τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα για το πως το σώμα ευημερεί.

Το motto της είναι ότι το σώμα μπορεί να θεραπευτεί. 

Σπούδασε στο Northumbria University, όπου και ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Διατροφή του Ανθρώπου (Bsc Human Nutrition), όπου αποφοίτησε με άριστα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Worcester Πανεπιστήμιο πάνω στην Διατροφική Θεραπεία / Θεραπευτική Διατροφολογία (Msc Nutritional Therapy) όπου και ειδικεύτηκε στις γυναικολογικές παθήσεις και στην ψυχική υγεία. Μετέπειτα μετεκπαιδεύθηκε στην Ολική Φυτοφαγία απο το πανεπιστήμιο του Winchester. Η διπλωματική της εργασία είχε το τίτλο ''The use of vegan diet of adult Elite and Amateur athletes in the UK: an observational study to investigate nutritional habits and perception to the benefits of performance and recovery on a vegan diet.''

Co-founder, product developer και επιστημονικός δημιουργός περιεχομένου της ERTHA

Founder του We are Hormona, της πρώτης ψηφιακής ολιστικής πλατφόρμας ενημέρωσης για τον έμμηνο κύκλο, τις ορμονικές διαταραχές και την σεξουαλική υγεία. 


'Εχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης του VOJO, της πρώτης vegan γενετικής εταιρείας στον κόσμο. 

Vegan απο το 2017, αλλά η σχέση της με την θεραπευτική πλευρά της φυτοφαγίας ξεκινάει απο το 2016 με την διάγνωση της ινομυαλγίας, την οποία κρατάει σε ύφεση μέσω διατροφής και lifestyle practices. Έχοντας διαγνωστεί με το συνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών στα 24 της έτη, την ύπαρξη δυσμηνόρροιας, και κατάθλιψης το ερευνητικό και επαγγελματικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο φάσμα των γυναικείων ορμονών, το σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών, την ψυχική υγεία, το στρες, το μυοσκελετικό τομέα και την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής μέσω της εφαρμογής της θεραπευτικής διατροφής.

​Είναι μέλος του Βritish Association for Nutrition and Lifestyle Medicine και των Plant Based Health Professionals (UK). 

Συμμετοχή σε δημοσιεύσεις:

  • THE UK'S ONLY MAGAZINE FOR SPORTS NUTRITIONISTS, SPORTS COACHES AND SPORTS PROFESSIONALS, Vegan Sports Nutrition (2021) 

  • The Athletic Heart (due to publication) (2022). Vegan Athletes. Under the supervision of Dr Xenofon Roussos, Orthopedic doctor and President of Super League Health Program.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την Νίκη στο επαγγελματικό της προφίλ στο LinkedIn.