Χρειάζομαι τα γαλακτοκομικά για να έχω γερά κόκκαλα;

2022-01-17

Τα γαλακτοκομικά διχάζουν αρκετούς επαγγελματίες υγείας, ωστόσο, όταν εν έτει 2021 ακούω να συστήνουν γαλακτοκομικά για γερά κόκκαλα, τρελαίνομαι! Ιδιαίτερα, όταν προτείνονται σε γυναίκες με ορμονοεξαρτώμενες ασθένειες.

  Είμαστε στον 21ο αιώνα, και μας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι ένα θηλαστικό ζώο παράγει γάλα μόνο για τη θρέψη του είδους του; Αν είσαι άνδρας και έχεις οικογένεια, τότε γνωρίζεις ότι η σύντροφός σου παράγει γάλα μόνο μετά την κύηση και όχι καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της! Ε, έτσι είναι και η αγελάδα, η κατσίκα, η προβατίνα. 

 Δεν υπάρχει καμία ιατρική εξήγηση ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να καταναλώνει γάλα κάποιου άλλου ζώου. Επειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γύρω μας τυροκομεία και γαλακτοκομικά προϊόντα παντού, αυτό δε σημαίνει ότι είναι φυσιολογικό. Πολλές συνήθειες που έχουμε τις έχουμε υιοθετήσει αυτόματα χωρίς να μας ωφελούν .

  Κατά μέσο όρο, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής λαμβάνουν δύο αντιβιοτικές θεραπείες ετησίως, μία ως πρόληψη και μία για τη θεραπεία της μαστίτιδας (μια φλεγμονή του μαστού). Η χρήση αντιβιοτικών σε ζώα που τρώμε έχει ως αποτέλεσμα οι λοιμώξεις που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο να είναι πιο ανθεκτικές στα αντιβιοτικά.

Θέλεις να έχεις γερά κόκκαλα;

  • Άσκηση
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Διακοπή καπνίσματος και κατανάλωσης αναψυκτικών