Είμαστε το μόνο θηλαστικό που πίνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό

2021-08-16

Οι Ganma et al (2001) στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Medical Hypotheses, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

'Ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που καταναλώνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό. Ο άνθρωπος πίνει αγελαδινό γάλα για περίπου 200 χρόνια, ωστόσο το γάλα το οποίο καταναλώνετε σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που καταναλωνόταν πριν από 100 χρόνια. Τον 18ο αιώνα, οι αγελάδες παρήγαγαν ένα γαλόνι ανά ημέρα, με ¼ να θεωρείται καλή παραγωγή. Ωστόσο σήμερα τα επίπεδα παραγωγής φθάνουν τα 34 κιλά την ημέρα.''

Μάλιστα οι επιστήμονες σε αυτή την έρευνα αναφέρουν χαρακτηριστικά: ''Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του '70, με την παγκόσμια εξάπλωση της Πράσινης Επανάστασης, συνειδητοποιήθηκε από ορισμένους η δυνατότητα της ετήσιας παραγωγής γάλατος. Οι σύγχρονες γενετικά βελτιωμένες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, όπως η Holstein, συνεχίζουν να παράγουν γάλα καθ 'όλη σχεδόν την εγκυμοσύνη τους, επεκτείνοντας την περίοδο παραγωγής γάλακτος σε 305 ημέρες το χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το εμπορικό αγελαδινό γάλα να περιέχει μεγάλες ποσότητες οιστρογόνων και προγεστερόνης.''


Έχοντας υπόψη αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί μια δραματική αύξηση στις εξαρτώμενες από οιστρογόνα κακοήθεις νόσους, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών, της μήτρας, του μαστού, των όρχεων και του προστάτη.Οι Ganmaa et al. διερεύνησαν τη συχνότητα και τη θνησιμότητα των καρκίνων των όρχεων και του προστάτη σε σχέση με διάφορες διατροφικές πρακτικές. Το αγελαδινό γάλα και το τυρί είχαν τη μεγαλύτερη συσχέτιση με την επίπτωση και το ποσοστό θνησιμότητας αυτών των καρκίνων. Μάλιστα βρήκαν ότι η κατανάλωση γάλακτος, κρέατος και τυριού ήταν στενά συνδεδεμένη με αυτούς τους τύπους καρκίνων.


Όταν ένα ανθρώπινο παιδί πίνει αγελαδινό γάλα που έχει σχεδιαστεί για ένα τετραπλάσιο ρυθμό φυσικής ανάπτυξης παίρνει πάρα πολλές θερμίδες και πάρα πολύ λίπος, τείνοντας στην παχυσαρκία. Λαμβάνει επίσης πάρα πολύ πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης με συνέπεια την πρόωρη εφηβεία. Τα κορίτσια γίνονται γυναίκες στα 12 αντί για 16. Τα αγόρια ωριμάζουν νωρίτερα!

Το αγελαδινό γάλα, προορίζεται γι αυτό και μόνο το σκοπό, συνεπώς δεν συνιστάται για βρέφη κάτω των 12 μηνών.