Πώς τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά υπερισχύουν των γαλακτοκομικών προϊόντων;

2022-01-17

Πολύ πριν αρχίσουν οι άνθρωποι να αρμέγουν αγελάδες, έπαιρναν άφθονο ασβέστιο από φυλλώδη χόρτα. Από τα καλλιεργούμενα χόρτα που διατίθενται για εμάς σήμερα, το λάχανο, τα γογγύλια και το μποκ τσόι είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστιού.

  Άλλα χόρτα όπως το σπανάκι, το σέσκουλο και τα φύλλα από παντζάρι, δεν είναι καλές πηγές ασβεστίου, επειδή το ασβέστιό τους συνδέεται με ενώσεις (ιδιαίτερα το οξαλικό) που αναστέλλουν την απορρόφησή του. Ωστόσο, είναι από τις καλύτερες πηγές καλίου και μαγνησίου, δύο μέταλλα που είναι σημαντικά για την υγεία των οστών.

 Όλα τα χόρτα παρέχουν επίσης βιταμίνη Κ και βιταμίνη C, δύο άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για υγιή οστά. Τρώγοντας μια ποικιλία και επαρκή ποσότητα από φυλλώδη χόρτα, θωρακίζεις την υγεία των οστών σου.