Ψάχνοντας να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας

2022-01-17

Λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα σκόρδα ενισχύουν την παραγωγή γλουταθειόνης. Το σκόρδο είναι ένα γνωστό φυσικό αντιβιοτικό και διαθέτει αντιμικροβιακή δράση που σκοτώνει άμεσα τους ιούς.

Για την ενεργοποίηση των ευεργετικών ενώσεων τού σκόρδου, κυρίως της αλισίνης, πρέπει να το θρυμματίσεις και να το καταναλώσεις ελαφρά ζεσταμένο, γιατί η υπερθέρμανση καταστρέφει αυτά τα συστατικά.Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα αλισίνης καθημερινά. Το παλαιωμένο σκόρδο είναι επίσης αποτελεσματικό και έχει ελαφρώς διαφορετικό ανοσοτροποποιητικό εφέ. Το μαύρο σκόρδο δημιουργείται από τη ζύμωση φρέσκου σκόρδου, που ενισχύει τη βιοδραστηριότητά του και περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ενώσεις από το φρέσκο σκόρδο.

Συμπληρώματα εκχυλίσματος μαύρου σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι έχουν ανοσοτροποποιητικές επιδράσεις, εμποδίζοντας τον TNF-alpha, IL-6, και την ιντερλευκίνη-1 β (IL1β).