Search

Αξιολογώντας vegan αντηλιακά στην Ελληνική αγορά.


Aντηλιακά. ⁠

Η φωτοπροστασία με βάση τα αντηλιακά αποτελεί σημαντικό μέρος της πρώτης γραμμής πρόληψης για την καταπολέμηση της φωτογήρανσης και του καρκίνου του δέρματος. ⁠

Πως δουλεύουν τα αντηλιακά;⁠

Η τοπική φωτοπροστασία που προσφέρουν πραγματοποιείται συνήθως με την εφαρμογή ενός λεπτού στρώματος για την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVR) πριν από την έκθεση στον ήλιο. ⁠Ωστόσο, η ανεπαρκής και μη σωστή χρήση εφαρμογής του αντηλιακού περιορίζουν την τοπική φωτοπροστασία. Για παράδειγμα,έχουν σύντομο χρόνο ζωής στο δέρμα, γεγονός που τονίζει την ανάγκη για συχνή επανα-εφαρμογή αλλά και πιθανές παρενέργειες από την χρήση τους.⁠

Kάνοντας μια έρευνα στην Ελληνική αγορά, εντόπισα τα παρακάτω αντηλιακά, όπως διαβάσεις. Το EWG κάθε χρόνο, βγάζει μια λίστα με τα καλύτερα αντηλιακά, όσον αφορά την ασφάλεια τους. Με βάση την αξιολόγηση του EWG, την οποία μπορείς να βρεις ΕΔΩ.


Γιατί είναι σημαντική η αξιολόγηση από το EWG; Επειδή είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τι βάζεις στο δέρμα σου. Βέβαια πολλές εταιρείες που δεν αξιολογούνται δεν σημαίνει άμεσα ότι είναι κακές. Αυτό δεν το γνωρίζουμε.


Με βάση λοιπόν αυτή την αξιολόγηση, ορισμένα αντηλιακά που παίρνουν το πράσινο φως είναι αυτά στο γράφημα ->JASON Mineral Sunscreen Broad Spectrum SPF30 113 g

ALBA BOTANICA ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ SPF 45

Jason - Φυσικό Αντηλιακό Προσώπου με SPF20

ALBA BOTANICA ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΜΕ ΟΡΥΚΤΑ SPF 30


Υπάρχουν πλέον πολλά vegan και cruelty free αντηλιακά, τα οποία όμως δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα από το EWG περί ασφάλειας τους.


Στο organicbrands.gr θα βρεις επίσης:

Στο Giamoridisfarmakeio.gr θα βρεις:

Η Μαρία Γιαμορίδη vegan Φαρμακοποιός έχει κάνει highlight με τα αντηλιακά και τι να προσέχετε.Στο ecohub.gr θα βρείτε:
Η εταιρεία είναι Ελληνική και είναι αυτή:


BIOselect
Τι να προσέχεις στα προΐόντα ομορφιάς και στα αντηλιακά;

 • Βαρέα Μέταλλα

 • Oxybenzone

 • Parabens

 • BPA

 • phthalates

 • PEG (polyethylene glycols)

 • Phenols

 • Sodium lauryl Sulfates (SLS)

 • Triclosan

 • BHT (butylated hydroxytoluene)

 • formaldehyde

 • DEA (diethanolamine)

Τι είναι η Oxybenzone;


Αυτή η χημική ουσία είναι το κύριο δραστικό συστατικό στα περισσότεραnon -mineral, εμπορικά αντηλιακά. Είναι ένας γνωστός καρκινογόνος και ενδοκρινικός διαταράκτης με πιθανές επιπτώσεις στην αναπαραγωγική υγεία, τα επίπεδα των θυρεοειδών ορμονών και τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες. Σε μια μελέτη σε ζωικά μοντέλα, η μακροχρόνια έκθεση σε επίπεδα οξυβενζόνης παρόμοια με εκείνη της καθημερινής χρήσης αντηλιακών και καλλυντικών οδήγησε σε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη λειτουργία του μαστικού αδένα. Αυτή η επίδραση είναι πιθανό να οφείλεται στις ενδοκρινικές διαταρακτικές ικανότητες του, συμπεριλαμβανομένης της αντι-ανδρογόνας, αντι-οιστρογονικής, και οιστρογονικής δραστηριότητας.


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association τον Μάιο του 2019 έδειξε ότι η χρήση τεσσάρων τύπων αντηλιακών που χρησιμοποιούν οργανικά φίλτρα UV όπως η οξυβενζόνη (δύο σπρευ, μια λοσιόν και μια κρέμα) είχε ως αποτέλεσμα τη συστηματική απορρόφηση των χημικών ουσιών που έφθαναν τα 0,5 ng/mL και για τα 4 προϊόντα μετά τη χρήση του 4 φορές μόνο την πρώτη ημέρα.

JAMA. 2019;321(21):2082-2091.


Parabens (methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben)


Οι χημικές ουσίες που εμπίπτουν στην κατηγορία paraben χρησιμοποιούνται ως συντηρητικό αλλά και για την καταστολή της μικροβιακής ανάπτυξης σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αποτελούν  ενδοκρινικούς διαταρακτές, ενώ μπορούν επίσης να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μεταβολικές ορμόνες, συμβάλλοντας στην παχυσαρκία. (PMID: 30484673)


Επέλεξε φυσικά αντηλιακά. 'Aλλες ελληνικές φυσικές οικολογικές (και μη) εταιρείες είναι :

Hera OrganicsLaoutashop

(100% natural Greek skincare & suncare powered by native herbs for perfect skin!)FoukaOrganicCosmetics (ελληνική εταιρεία)

Πολλοί αναφέρονται και στα αντηλιακά Οriginal Sprout,τα οποία μπορείς να βρεις ΕΔΩ. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΕWG διαθέτει όχι και καλή βαθμολογία λόγω συστατικών και χαμηλής προστασίας από τον ήλιο. Μπορείς να το δεις ΕΔΩ.


378 views0 comments

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PLANTBASEDNTGR; 

To plantbasedntgr υπήρξε άμεση φιλοδοξία για την επιστημονικά καταρτισμένη ενημέρωση του Ελληνικού κοινού πάνω στα οφέλη της ολικής φυτοφαγίας στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Η Μαρτιμιανάκη Νίκη,mBANT είναι πτυχιούχος Διατροφολόγος (Bsci 1st class)  με εξειδίκευση στην Θεραπευτική Διατροφολογία (Msc ), την Αθλητική Διατροφολογία (cert) (ongoing) και Ολική φυτοφαγία (Pcert), όπου από την επαγγελματική της έδρα στην Αγγλία, μέσα από αυτήν την πλατφόρμα ενημερώνει το ελληνικό κοινό για τα οφέλη της ολικής φυτοφαγίας. Για υπηρεσίες εδω.

MEDICAL DISCLAIMER AND COPYRIGHTS DISCLAIMER

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται ΔΕΝ αποτελούν  ΙΑΤΡΙΚΗ και εξατομικευμένη ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας ή έχετε ανησυχίες για την φυτοφαγική διατροφή, συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας και έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο αντίστοιχο επαγγελματία υγείας. Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή του κειμένου και των πληροφοριών που υπάρχουν στο plantbasedntgr .Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση  του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του. Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής του plantbasednt.gr με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και το όνομα του δημιουργού.

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle

©2018 by Plantbasedntgr. All rights reserved.

Avatar 96